Συχνές Ερωτήσεις

1) Γιατί τα επεισόδια των σειρών παίζονται στην τηλεόραση με διαφορετική σειρά από ότι στη σελίδα;

Στο site, τα επεισόδια όλων των σειρών τα έχω με τη σειρά που θα τα βρείτε στη Βικιπαιδεία (π.χ. για τη σειρά Supah Ninjas, τα επεισόδια τα έχω παραθέσει σύμφωνα με το "List of Supah Ninjas episodes" της Βικιπαιδείας), για να μπορείτε να εντοπίζετε εύκολα τον αριθμό/ την κατάταξη του επεισοδίου που σας αρέσει. Με αυτή τη σειρά παίζονται τα επεισόδια ενός σόου στη Αμερική. Στην Ελλάδα, πάλι, τα επεισόδια ενός σόου παίζονται με τη σειρά του αριθμού παραγωγής τους (ή "μπερδεμένα", όπως σωστά λέμε εμείς). Αυτή τη σειρά μπορείτε να τη βρείτε στη Βικιπαιδεία, ως Production Code (ή Prod. Code). Δυστυχώς, δε νωρίζω να σας πω το γιατί αυτή η αλλαγή της σειράς των επεισοδίων στην Ελλάδα.

Παράδειγμα (Supah Ninjas):

2) Θα υποτιτλίσεις άλλα επεισόδια iCarly, BTR ή Victorious;

Για να είμαι ειλικρινής και να μη δίνω πολλές υποσχέσεις που ίσως δεν κρατήσω στο μέλλον, σας λέω πως για το iCarly δε θα υπάρξουν άλλοι υπότιτλοι, καθώς πλησιάζει και η προβολή του τελευταίου κύκλου στην Ελλάδα. Αν, όμως, όλα πάνε καλά και έχω ελεύθερο χρόνο στα τέλη Μαρτίου κι έπειτα, θα μεταφράσω τον τέταρτο κύκλο του Big Time Rush (τουλάχιστον κάποια επεισόδια) και ίσως το διπλό επεισόδιο "Tori Goes Plantinum" του Victorious. Ύστερα, το Φθινόπωρο του 2013, όταν θα βγει η νέα σειρά Sam & Cat, θα ήθελα να μεταφράσω: κατ' αρχήν  το πιλοτικό επεισόδιο, κι έπειτα κάποια επεισόδια της σειράς, επιλεκτικά. Και αφού φτάσαμε τόσο μακριά, το Νοέμβριο (του 2013), όταν βγει η νέα ταινία του Nickelodeon, Swindle (και είναι ενδιαφέρουσα), θα την υποτιτλίσω μετά χαράς.

3) Το επεισόδιο "Victori-Yes" είναι το τελευταίο για το Victorious;

Το ξέρω πως, για όσους το έχουν δει, μπορεί να μη το πιστεύουν. Είναι, όμως, αλήθεια. Ο λόγος που το σόου δεν είχε το φινάλε που του άξιζε, ήταν επειδή πολύ απλά το επεισόδιο δεν προοριζόταν για τελευταίο. Η σειρά κόπηκε από το Nickelodeon ξαφνικά. Προς το παρόν, για μας αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο, μα, ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον το κανάλι αποφασίσει να δώσει ένα κατάλληλο φινάλε στη σειρά.

4) Πότε θα ανεβάσεις το επεισόδιο "τάδε" της σειράς "τάδε" που ανεβάζεις αυτόν τον καιρό; 

Η ερώτηση αυτή έχει σχέση με την πρώτη. Το κάθε επεισόδιο από ένα σόου (π.χ. Supah Ninjas), προσπαθώ να το ανεβάζω την ίδια ή την επόμενη μέρα της προβολής του. Άρα η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι "όταν το επεισόδιο παιχτεί στην τηλεόραση" (τα οποία επεισόδια, παρεμπιπτόντως, δεν παίζονται με τη σειρά που τα έχω στη σελίδα).

Για όποια άλλη ερώτηση που έχω παραλείψει και θέλετε να προστεθεί εδώ, γράψτε το στα σχόλια από κάτω ή στο chat. Κάνετε το ίδιο παρακαλώ, αν υπάρχει κάποιο συντακτικό λάθος, του οποίου η διόρθωση θα συνέβαλλε στην καλύτερη κατανόηση των ερωτήσεων.


JasonC


comments powered by Disqus